Opure BV
Language:

Nutrienten

Bij hoogbelast afvalwater (veel koolstof ten opzichte van de andere elementen) kan een tekort optreden aan nutrienten en/of sporenelementen. Als deze stoffen niet worden toegevoegd, zal het rendement van de zuivering niet optimaal zijn.

Bij hoge tekorten zal de CZV verwijdering sterk teruglopen. Andere symptomen zijn een sterke schuimvorming, degeneratie van korrelslib of actief slib of zelfs uitspoeling van slib.

Opure BV biedt custom made mengsels van nutrienten en / of sporenelementen aan tegen zeer concurrerende prijzen. Tevens kunnen wij ook koolstofbronnen leveren als er juist een gebrek is aan koolstof in het afvalwater. Hierdoor kunnen problemen ontstaan mbt. de nitraatverwijdering, maar ook de kwaliteit van het slib kan achteruit gaan. Ook kan het voorkomen dat er wel genoeg koolstof in het afvalwater aanwezig is, maar dat groei van vlokken of korrelslib op deze koolstof niet goed verloopt. Ook dan is het mogelijk geschikte koolstofbronnen te leveren.

Wij zijn experts op het gebied van biologisch zuiveren. Als u een vaste afnemer bent van onze chemicalien kunt u ons zonder verdere kosten altijd raadplegen.

 • Opure BV

  Maxwellstraat 12
  6716 BX Ede
  Tel.: 0318-724824
  Fax: 0318-724825
  Email: info@opure.nl

 • Copyright 2009: Opure BV